Energocom va cumpăra energie electrică din Ucraina

Energocom a semnat un contract de achiziție a energiei electrice cu compania ucraineană Ukrhidroenergo, care va acoperi 30 la sută din necesitățile țării noastre, pentru luna mai. Prețul de achiziție nu este anunțat public, la solicitarea părții ucrainene.

„S-a negociat direct cu companii producătoare de energie electrică din Ucraina (între care Energoatom, D. Trading și altele), solicitându-se oferte pentru furnizarea a 30% din consumul necesar. Conform condițiilor contractuale, la solicitarea părții ucrainene, prețul de achiziție pentru acest contract este un secret comercial și nu poate fi divulgat, dar pot confirma ca este un preț mai mic decât ofertele parvenite la licitația precedentă”, a explicat Vladimir Sadovoi, director general interimar al Energocom.

Conform Comisiei Situații Excepționale, Energocom încheie contracte de achiziție cu producătorii, iar ulterior – cu furnizori și distribuitori. La sfârșitul lunii aprilie, întreprinderea a semnat un contract de achiziție cu Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan, la prețul de 59,5 dolari/ MWh.

Anterioară

Raport: Moldovenii au devenit mai săraci. Ce soluție propune Avocatul Poporului?

În continuare

Ministerul Apărării: Nu există risc de război în Moldova

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *