Discuții în formatul 5+2 au avut loc la Tiraspol. Ce au agreat negociatorii?

O nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 a avut loc, astăzi, la sediul misiunii OSCE din Tiraspol.

În cadrul dialogului a fost discutată problema asigurării accesului fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile lor agricole, inclusiv în perioada efectuării lucrărilor sezoniere şi a prelucrării loturilor de pământ.

De asemenea, a fost abordat subiectul eliminării barierelor existente şi facilitarea deplasării tuturor categoriilor de persoane pe malul drept al Nistrului şi prin punctele de trecere a frontierei de stat.

Referitor la școlile cu predare în limba română, participanții la negocieri au vorbit despre necesitatea dotării acestora cu sedii adecvate şi aprovizionarea cu facilităţile necesare.

Totodată, în contextul suspendării activităţii punctelor de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene, s- a discutat despre asigurarea regiunii cu produse alimentare, medicamente și celelalte lucruri necesare.

Negociatorii au agreat relansarea grupurilor de lucru sectoriale, în domeniile economic, bancar, transport auto, ocrotirea sănătăţii. În același timp, reprezentantul Chișinăului a propus instituirea noilor formate de dialog tehnic, cum ar fi crearea grupurilor de lucru în domeniul turismului şi patrimoniului cultural.

Anterioară

Diva din Chișinău: Victoria

În continuare

NATO a decis: 40.000 de soldați vor fi trimiși pe flancul estic pentru a proteja statele membre de agresiunea rusească

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *