Director Apă-Canal Chișinău: Întreprinderea riscă să fie deconectată de la energia electrică

Apă-Canal Chișinău riscă să fie deconectată de la energia electrică din 24 noiembrie, din cauza datoriilor acumulate. Pentru ca întreprinderea să poată preveni această situație, trebuie majorate tarifele pentru serviciile de livrare a apei și canalizare. Declarația a fost făcută de directoarea Apă-Canal Chișinău Irina Gutnic.

„Solicitarea ajustării tarifului vine în contextul creșterii tarifelor la energia electrică și a tarifelor la gazele naturale. Or, odată ce aceste resurse au crescut în preț, este logic și corect ca tariful la apă la fel să fie ajustat”.

Potrivit Irinei Gutnic, situația de la întreprindere este gravă, deoarece tarifele nu au fost ajustate din 2017. De asemenea, Apă-Canal Chișinău gestionează rețele învechite, care generează pierderi de apă potabilă de la 8 până la 60%.

„Cheltuielile anuale pe care operatorul urmează să le suporte în anul 2023 ar constitui 342,4 milioane de lei. În tariful actual, ANRE acceptă în jur de 134 de milioane de lei – practic jumătate din costurile pe care le suportăm efectiv pentru energia electrică”, susține directorul „Apă-Canal Chișinău”.

Anterioară

BREAKING NEWS Aeroportul Internațional Chișinău revine în proprietatea statului. Maia Sandu: „Gruparea coruptă a suferit o înfrângere”

În continuare

Parlamentul European declară Rusia stat care sponsorizează terorismul și cere includerea grupării lui Kadîrov pe lista teroriștilor

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *