Din 20 ianuarie, în Chișinău: Măștile – obligatoriu peste tot. Activitatea extrașcolară, doar la distanță

Queues at supermarkets for Easter expenses in Milan, Italy on April 9, 2020. Photo by Maurizio Maule/IPA/ABACAPRESS.COM

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a aprobat noi măsuri în contextul răspândirii tulpinii Omicron și creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19, valabile pentru perioada 20 ianuarie-3 februarie 2022. 

Activitatea extrașcolară în instituțiile de învățământ primar și secundar și procesul educațional în centrele de creație din municipiul Chișinău vor fi desfășurate de la distanță. 

Pentru a evita aglomerația, localurile de alimentație publică vor utiliza cel mult 50% dintre locuri. De asemenea, va fi sistată activitatea cluburilor de noapte și a ringurilor de dans.

Este obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public, la stațiile de așteptare, la toate evenimentele publice în spațiile deschise, cu respectarea distanței fizice de minimum un metru.

Peste 3000 cazuri noi de COVID-19, în 24 de ore

Peste 3000 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 327 în regiunea transnistreană, potrivit Ministerului Sănătății. Din numărul total de cazuri, 52 sunt asociate cu contact în afara țării: 23-India, 7-România, 6-Ucraina, 3-Rusia, 2-Spania, 2-Italia, 1-Belgia, 1-Bulgaria, 1-Germania, 1-Irlanda, 1-Israel, 1-Marea Britanie, 1-Pakistan, 1-Turcia, 1-Ungaria. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 1720 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 174 în stare extrem de gravă și 21 pacienți sunt supuși ventilării mecanice. La tratament la domiciliu, cu forme ușoare și moderate,  se află peste 8000 de persoane. Totodată, au fost raportate 8 decese provocate de COVID-19.

Hotărârea integrală a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Chișinău: https://ro.scribd.com/document/553816626/Hotărarea-CESP-Nr-51-din-19-01-2022#from_embeda

Sursa: Primăria Chișinău, Ministerul Sănătății

Anterioară

Iulia – Diva din Chișinău

În continuare

VIDEO I-au băgat droguri în mașină, și i-au fabricat dosar penal. Totul a fost aranjat de capii grupului criminal de la MAI

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *