Detalii despre contrabanda cu țigări contracarată: Doi polițiști de frontieră au fost reținuți. Rosian Vasiloi a demarat o anchetă internă

Doi angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) din regiunea nord au fost reținuți joi, 6 octombrie, pentru că au încercat să faciliteze scoaterea din țară 700 000 de țigări de contrabandă, a anunțat poliția. Unul dintre ei este chiar șeful Direcției Investigații, Constantin Malic.

Operațiunea a fost desfășurată de către ofițerii de investigații ai INI, procurorii PCCOCS și angajații Serviciului Vamal, în baza unei informații operative. Acțiunea de contrabandă a fost deconspirată în localitatea Șirăuți, Briceni, pe unde contrabandiștii încercau să treacă clandestin țigările în România.

Polițiștii de frontieră reținuți sunt parte a unui grup infracțional, care transportau marfa de contrabandă peste Prut prin folosirea unui mecanism bazic similar tirolianei sau telefericului.

IGPF a demarat o anchetă internă, pentru a documenta acțiunea angajaților săi.

„Reiterăm că instituția de frontieră nu tolerează astfel de cazuri și va întreprinde toate măsurile necesare pentru a investiga echidistant orice abuz în serviciu, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției”, a comunicat IGPF. 

Jurnalistul Cristian Rizea a anunțat în aceeași seară că schema de contrabandă deconspirată de oamenii legii a fost coordonată de șeful IGPF, Rosian Vasiloi, iar Constantin Malic a fost reținut deoarece l-a amenințat cu un denunț.

Anterioară

Rizea: Un șef din cadrul Poliției de Frontieră a fost reținut, după ce a amenințat că îl denunță pe Rosian Vasiloi 

În continuare

Dictatorul de la Kremlin împlinește 70 de ani – Decăderea lui Vladimir Putin în ultimele două decenii

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *