De unde vom cumpăra energie electrică după 1 mai?

Republica Moldova va cumpăra energie electrică prin intermediul Energocom, în perioada 1 mai – 30 iunie. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale.

În acest scop, Energocom va organiza o licitație, până în data de 22 aprilie. Câștigătorul va fi selectat în baza celui mai mic preț propus. Dacă va exista un singur ofertant, prețul va fi negociat direct.

În cazul majorării prețurilor la energia electrică procurată pe piața angro de către furnizori, care va genera un impact mai mare de 5% asupra veniturilor determinate la aprobarea tarifelor în vigoare, în termen de două zile lucrătoare, furnizorii serviciului vor prezenta către ANRE cererile privind ajustarea prețurilor reglementate de furnizare a energiei electrice către consumatorii finali și a tarifelor de distribuție a energiei electrice. În termen de cinci zile lucrătoare, ANRE va ajusta și publica tarifele de distribuție a energiei electrice și prețurile reglementate de furnizare a energiei electrice către consumatorii finali. 

Totodată, Comisia pentru Situații Excepționale a decis majorarea cu 3.590.539 m3 a volumului de gaz transferat în România și păstrat pentru situații de urgență, astfel aplicând scutirea de la plata drepturilor de export și import a cantităților respective. Volumul total de gaz natural stocat în România va fi  de 18.539.681 m3.

Anterioară

O rezoluție de susținere a integrării europene a Republicii Moldova a fost adoptată la București

În continuare

VIDEO Art Granit creează artă din piatră pentru casa ta!

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *