De ce funcționarii din Guvern nu-și fac treaba? Gavriliță a descoperit motivul: Blogherii și influencerii îi sperie cu zvonuri

„Blogherii și pretinșii influenceri” pun în pericol securitatea statului. Asta a vrut să spună premierul Natalia Gavrilița, dar nu a găsit verbul potrivit, deoarece lipsea din discursul pe care îl avea în față. Vina lor, în opinia șefei executivului, este că răspândesc zvonuri, fapt care îi descurajează pe funcționarii din cadrul ministerelor, și în loc să muncească, taie frunze la câini. Natalia Gavriliță și-a vărsat furia pe formatorii de opinie de pe social media în cadrul unei emisiuni de la un post loial de televiziune. Știți, loialitatea exprimată prin manifestări indecente și libidinoase – pupincurism, cunilingus, la propriu și la figurat.

„Și cum se slăbește statul? Prin zvonuri. Zvonurile slăbesc statul pentru că stau mulți oameni care depind de conducerea unui minister sau altul și nu-și fac treaba pentru că așteaptă să plece ministrul. Discuțiile despre remanieri sunt contraproductive. Vreau să vă asigur că suntem o echipă puternică și avem un mandat de 4 ani”.

De facto, Natalia Gavrilița este deranjată că unii bloggeri și influenceri vorbesc despre o realitate dură pe care presa galbenă, erijată într-o togă a independenței, o trece sub tăcere. Mai exact, aceștia își permit să critice deciziile greșite sau inacțiunile guvernului incompetent, care cresc povara crizei economice și energetice asupra cetățenilor.

„În 15 luni de mandat au fost înlocuiți patru miniștri. De la începutul mandatului se tot vorbește de remanieri. Dar trebuie să înțelegem că avem un Guvern, sunt aspecte care trebuie gestionate mai bine, mai rapid, comunicarea trebuie să fie mai bună. Nu vreau să dau un domeniu anume, pentru că imediat încep speculațiile”.

În cele din urmă Natalia Gavrilița recunoaște indirect că zvonurile bloggerilor și influencerilor sunt adevărate, și că ea conduce un guvern incompetent.

„Noi suntem un Parlament și un Guvern ghidați de doamna președinte, care lucrează pentru a îmbunătăți viața cetățeanului. Dacă va fi cazul, dacă peste o lună se schimbă circumstanțele, ar putea avea loc remanieri”.

De fapt, Parlamentul și Guvernul nu trebuie să fie ghidați de președinte într-un stat parlamentar. Dar, se pare, la Harvard, Nataliei Gavrilița nu i-a explicat nimeni această regulă. Sau poate nu a fost atentă…

Oricum, indiferent de zvonurile bloggerilor și influencerilor, un lucru este cert, ne asigură premierul: „Ne așteaptă o iarnă grea”!

Anterioară

Maia Sandu i-a oferit cetățenia moldovenească unui fost judecător din România, care a fost exclus de 3 ori din magistratură, s-a judecat cu fiica minoră și a promovat legalizarea zoofiliei

În continuare

La Paris s-a decis acordarea asistenței financiare, dar și sub formă de echipamente și proiecte

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *