Criza sanitară se agravează: În Chișinău au fost deschise puncte suplimentare de testare la COVID-19

Primăria municipiului Chișinău a deschis puncte suplimentare de testare la COVID-19 pe lângă instituțiile de asistență medicală primară: Asociațiile Medicale Teritoriale și Centrele ale medicilor de familie.

În acest mod, se încearcă evitarea aglomerațiilor în policlinici și acordarea serviciilor enunțate la cât mai multă lume, în condițiile creșterii sporite numărului de persoane care solicită testarea la infecția COVID.

Primarul General, Ion Ceban, a informat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că punctele mobile de testare vor fi amenajate în comun cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar testele vor fi asigurate prin activitățile desfășurate împreună cu autoritățile centrale.

Ion Ceban a precizat că loturile achiziționate de municipalitate pentru cadrele didactice vor fi utilizate strict conform destinației: pentru instituțiile școlare și cele preșcolare.

Primăria Chișinău a convocat Celula de Criză, împreună cu Direcția generală asistență medicală și socială și managerii de spitale, pentru planificarea și realizarea acțiunilor emergente de acordare a asistenței medicale în situația actuală de criză sanitară.

În Asociațiile Medicale Teritoriale și Centrele Medicilor de Familie va fi suplinit numărul de personal din registratură, respectiv vor fi deschise numerele de telefon suplimentare, unde va fi oferită informația necesară pacienților.

Anterioară

Avocații renunță la proteste, însă cu o condiție: Vor garanții profesionale

În continuare

TransAutoGaz: Situația de pe piața internațională a gazelor a determinat scumpirea gazului metan

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *