Consiliul Suprem de Securitate a examinat riscurile de securitate energetică. Ce soluții au fost identificate?

Riscurile de securitate energetică, apărute în urma distrugerii infrastructurii energetice din Ucraina de către armată rusă, au fost discutate joi, 24 noiembrie, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Membrii CSS au audiat informația prezentată de instituțiile responsabile din domeniu, inclusiv privind situația creată după deconectările masive din data de 23 noiembrie. De asemenea, ei au analizat planurile de contingență puse în aplicare de către autorități pentru a asigura continuitatea aprovizionării cu energie electrică și gaze naturale a cetățenilor, a economiei și a instituțiilor publice din toată țara.

Președinta Maia Sandu a solicitat tuturor instituțiilor creșterea gradului de alertă cu privire la identificarea și remedierea promptă a incidentelor din sectorul energetic, în așa fel încât cetățenii și mediul de afaceri să se simtă în siguranță.

Consiliul a recomandat Guvernului să întreprindă următoarele acțiuni:

-Să actualizeze planul de reducere a vulnerabilităților tehnice referitor la aprovizionarea cu energie electrică și termică;

-Să mobilizeze toate capacitățile de generare a electricității și energiei termice;

-Să adapteze procesele de organizare a dezvoltării și implementării politicilor în domeniul energetic;

-Să asigure, în timp real, comunicarea cu operatorii de infrastructură critică din domeniul public și cel privat.

Anterioară

Vasnețov după discuțiile la MAEIE: „Le-am amintit despre geneza situației din Ucraina”

În continuare

VIDEO Andrei Spînu: Locuitorii municipiului Chișinău vor avea în continuare apă. Premier Energy și Apă-Canal Chișinău au ajuns la o înțelegere

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *