Consiliul Superior al Procurorilor propune demiterea procurorului general, Alexandr Stoianoglo

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a aprobat luni, 23 mai, raportul Comisiei de evaluare al procurorului general. Deoarece a obținut calificativul „nesatisfăcător”, Alexandr Stoianoglo urmează să fie demis.

„Consiliul Superior al Procurorilor hotărăște: se ia act de raportul Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat de drept, Alexandr Stoianoglo. Se acordă calificativul „nesatisfăcător” activității desfășurate de domnul Alexandr Stoianoglo în perioada exercitării mandatul de procuror general. Se propune președintelui R. Moldova eliberarea domnului Stoianoglo din funcția de procuror general”, a declarat Angela Motuzoc, președinta CSP.

În opinia procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, raportul a fost elaborat în baza unei metodologii greșite.

„Comisia de evaluare a întocmit raportul în baza unor politici. Din cauza metodologiei de evaluare absolut greșită, Comisia de evaluare a pus pe seama procurorului general toate neajunsurile din sistemul procuraturii, care își iau originea dinaintea mandatului actualului procuror general, și, de fapt, sunt produsul omisiunilor din perioada precedentă care nu vor fi înlăturate în termen limitat„, a declarat Stoianoglo în timpul audierii.

Noua Lege a Procuraturii, adoptată în septembrie 2021, prevede aplicarea mecanismului de evaluare a activității procurorului general și demiterea acestuia, dacă obține calificativul „nesatisfăcător”,

Anterioară

Parlamentul Republicii Moldova împlinește 31 de ani

În continuare

Moldova continuă să cumpere energie electrică în afara licitațiilor

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *