Comisarul european pentru sănătate cere statelor UE să se pregătească pentru noul val de COVID-19

Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să înceapă să se pregătească acum pentru un nou val al pandemiei de COVID-19 la toamnă şi iarnă, a declarat luni, 25 iulie, comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides.

„Din păcate, pandemia a arătat o creştere îngrijorătoare a infectărilor în unele ţări. În ultimele două luni ne-am pregătit pentru toamnă şi iarnă, pe deplin conştienţi că următorul val pandemic nu poate şi nu ar trebui să apese şi mai mult asupra economiilor şi societăţilor noastre, în special într-un moment în care ele sunt deja afectate de războiul şi de invazia din Ucraina, precum şi de inflaţie”, a afirmat Stella Kyriakides la postul public de radio din Cipru.

Stella Kyriakides a spus că executivul comunitar a cerut statelor membre să accelereze vaccinarea cu booster a persoanelor de peste 60 de ani şi a grupurilor vulnerabile.

„Aceste luni ar trebuie să fie luni de pregătire, pentru ca sistemele noastre de sănătate să fie pregătite pentru posibile noi valuri care, de exemplu, s-ar putea combina cu gripa de sezon”, a mai afirmat comisarul european.

Sursa: Digi 24

Anterioară

Peste 90 de percheziții sunt efectuate la sediile Partidului Politic „ȘOR”. Membrii formațiunii: Sunt decizii ilegale

În continuare

Gavrilița, interviu pentru CNN: Suntem îngrijorați de o posibilă invazie a Rusiei, dar facem tot posibilul pentru a păstra pacea

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *