Cine i-a ordonat rectorului USM să comită un abuz împotriva lui Mihai Cristian?

Comanditarul abuzului comis de rectorul USM, Igor Șarov, împotriva lui Mihai Cristian (Rizea) a fost deconspirat! Este vorba chiar despre Rosian Vasiloi, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Protectorul contrabandiștilor de țigări și de droguri, demnitarul corupt până în măduva oaselor, a  fost invitat, de către Igor Șarov, să susțină pentru studenții Programului de master „Studii de Securitate Națională” lecția publică cu genericul „Securitatea transfrontalieră a Republicii Moldova”. 

Evenimentul a avut loc în aprilie 2022, și nu i-am fi acordat atenție dacă Igor Șarov nu ar fi procedat ca în vechiul proverb românesc „curva apucă înainte prăjina”. Câteva zile în urmă, acesta a explicat moldovenilor de ce Mihai Cristian (Rizea) trebuie să fie exmatriculat de la Programul de master „Studii de Securitate Națională”.

“Universitatea de Stat din Moldova reprezintă un templu al educației și al dezvoltării personale și, sub nicio formă, nu poate fi folosită în calitate de platformă de promovare politică. Scopul instituțiilor de învățământ este de a forma noi generații de profesioniști, nicidecum pentru manifestare partinică. În afara universității, există suficient spațiu pentru politică”, a scris Igor Șarov pe pagina personală de Facebook.

Deci, în opinia rectorului, Mihai Cristian a venit să facă politică în cadrul USM, dar nu să învețe. Anume această convingere eronată l-a determinat să emită ilegal ordinul, unde îi incriminează politicianului că a mințit comisia de admitere, prezentând un buletin de identitate fals. 

L-am fi crezut, dacă am fi avut memoria scurtă, ca la majoritatea moldovenilor. Noi însă ținem minte bine cum Igor Șarov purta trandafir roșu în piept, cum se poza mândru lângă fostul premier democrat Pavel Filip și fosta ministră a Educației, prietena lui din studenție, Monica Babuc, inclusiv în incinta USM, și cum a devenit rector EXCLUSIV datorită sprijinului politic.

Dar să revenim la Rosian Vasiloi, omul care compromite întreaga conducere proeuropeană a țării, inclusiv pe președinta Maia Sandu, prin infracțiunile pe care le comite, în virtutea funcției deținute. Despre acestea, Mihai Cristian (Rizea) a relatat în repetate rânduri în cadrul emisiunilor „Spovedania lui Rizea”, făcând referire la fapte, documente și martori. Vasiloi, poate, nu ar fi ajuns să nutrească resentimente față de Mihai Cristian, dacă dezvăluirile lui nu i-ar fi demolat marele vis, cel de a obține gradul de general. Și iată acum, când a aflat că acesta este student la Programul de master „Studii de Securitate Națională”, a încercat să se răzbune, profitând de faptul că rectorul USM este corupt și șantajabil. Iar Igor Șarov nu a avut de ales, așa cum, de facto, un “templu sacru” pentru el reprezintă banii universității, pe care îi spală prin intermediul firmei familiei sale, și funcția care îi permite să se îmbogățească ilicit. 

Anterioară

Guvernul oferă indemnizații unice în sumă de 1500 de lei. Cine sunt beneficiarii?

În continuare

Dezvăluirile făcute la „Spovedania lui Rizea” – mărul discordiei între soții Ana-Maria Prodan și Laurențiu Reghecampf

One Comment

  • Tăvălucul lui Rizea o să-i turtească și pe Șarov și Vasiloi, , dar guvernul trebuia să se autosesizeze și sză-i elibereze pe ambii din funcție.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *