Cine e prințul care planifica să preia conducerea Germaniei printr-o lovitură de stat?

Germania a reținut peste 20 de reprezentanți ai unui grup de extremă dreaptă, care pregăteau o lovitură de stat pentru a instala ca lider național un  prinț. Vorbim despre un fost membru al unei familii regale germane, identificat drept Heinrich XIII.

Grupul a fost inspirat de teoriile conspirației de stat profunde ale Reichsbuerger și QAnon din Germania, ai căror avocați s-au numărat printre cei arestați după asaltul asupra Capitoliului SUA, în ianuarie 2021.

Membrii Reichsbuerger nu recunosc Germania modernă ca stat legitim. Unii dintre ei sunt devotați imperiului german sub monarhie, în timp ce unii sunt adepți ai ideilor naziste, iar alții cred că Germania este sub ocupație militară.

Agenția internă de informații din Germania atribuie mișcării Reichsbuerger aproximativ 21.000 de oameni, aproximativ 5% dintre ei fiind văzuți ca extremiști de extremă dreapta. 

Grupul a procurat echipament, a încercat să recruteze noi membri și a ținut lecții de tragere cu arma. Accentul eforturilor de recrutare a fost, în primul rând, pe membri ai armatei și ofițerilor de poliție, au spus aceștia.

Ei au simulat structura guvernului și au creat un „consiliu” care se întrunea regulat din noiembrie 2022 și a cărui așa zisă administrație avea diferite departamente, cum ar fi afaceri externe și sănătate, au spus procurorii.

Complotul ar fi vizat un atac asupra camerei inferioare a parlamentului Bundestag-ului din Berlin cu un mic grup armat, urmând ca Heinrich al XIII să devină lider într-un viitor stat. 

Grupul ar fi solicitat ajutorul Rusiei în scopul organizării loviturii de stat în Germania. Oficiali de la Kremlin au negat informația, și au spus că situația „pare a fi o problemă internă germană”.

www.realitatea.net

Anterioară

Maia Sandu a primit premiul pentru democrație „Madeleine K. Albright”

În continuare

Alexandr Stoianoglo: “Criminalii conduc justiția și țara”

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *