Chișinăul și Tiraspolul au renunțat la orgolii în numele păcii. Fost viceprim-ministru pentru reintegrare: „Provocările nu vor da roade”

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și consilierul Maiei Sandu pe probleme de securitate, Dorin Recean, s-au întâlnit cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Întrevederea a avut loc la Varnița, în seara zilei de 28 aprilie, și este prima de la producerea atacurilor teroriste pe 26 și 27 aprilie în stânga Nistrului. Informația a fost confirmată de Președinția Republicii Moldova.

„Un grup de lucru condus de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și din care face parte și consilierul prezidențial Dorin Recean, a avut o întâlnire cu Vadim Krasnoselski. Discuția a vizat situația curentă de securitate din regiune.” 

La întâlnire a fost prezent și Vitali Ignatiev, pretinsul ministru de externe al regiunii, care a vorbit cu o zi mai devreme despre necesitatea încheierii unui acord de pace între Tiraspol și Chișinău.

„Trebuie să ne despărțim pașnic, la fel ca Cehia și Slovacia”.

Alexandru Flenchea, fostul viceprim-ministru pentru reintegrare, a scris pe canalul său de telegram că întâlnirea dintre Oleg Serebrean și Vadim Krasnoselski reprezintă un semn bun.

‘Faptul că au fost lăsate orgoliile de o parte și s-a mers pe opțiunea unei locații la mijloc, dar nu neutre, în afara urbelor, dar nu departe de ochii lumii, indică intenții care merg mai departe decât întâlnirile pseudo-protocolare. Faptul că întâlnirea „secretă” a fost indiscret comunicată în oră de vârf este un semnal: provocările nu vor da roade, deoarece frica de război din ambele părți e mai mare decât disensiunile”.

Anterioară

Israelul și Germania își îndeamnă cetățenii să părăsească regiunea transnistreană

În continuare

Cine conduce Republica Moldova: Sandu sau Zelenski?

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *