CEDO a solicitat Guvernului mai multe explicații referitor la reținerea și arestarea lui Alexandr Stoianoglo

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a solicitat Guvernului mai multe explicații cu privire la acțiunile întreprinse în cazul reținerii și arestarea procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Despre aceasta au anunțat avocații lui pe Facebook.

CEDO consideră că probele din dosarul penal, care au stat la baza reținerii și arestului la domiciliu, au fost insuficiente.

De asemenea, CEDO este nedumerită de faptul că lui Alexandr Stoianoglo nu i s-a permis să participe la întruniri publice și să comunice cu presa pe durata procedurilor penale.

Totodată, CEDO constată că suspendarea lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general și îngrădirea accesului la instanțele naționale pentru a contesta măsura nu a fost pe deplin justificată.

Alexandr Stoianoglo a fost reținut în octombrie 2021 și trimis în arest la domiciliu. Pe 9 decembrie a fost plasat sub control judiciar. El este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent și favorizarea unui grup criminal organizat. 

Anterioară

Veaceslav Platon riscă să rămână fără milioanele spălate prin intermediul schemei „Laundromat”

În continuare

Banca Mondială va oferi Moldovei 50 de milioane de dolari. În ce domeniu vor fi investiți banii?

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *