Casa de lux a fostului președinte al țării, pusă sub sechestru. Igor Dodon: „Nu au probe. Fac din cazul meu telenovelă”

Casa de lux în care locuiește fostul președinte al țării, Igor Dodon, mai multe locuințe, terenuri și mașini care îi aparțin au fost puse sub sechestru. Despre aceasta a anunțat Procuratura Anticorupție.

 „La această etapă a efectuării urmăririi penale pe caz, pentru a asigura o eventuală confiscare specială sau confiscare extinsă a bunurilor, au fost puse sub sechestru terenul și casa individuală, amplasată în municipiul Chișinău, în care locuiește fostul președinte cu familia sa; terenuri și construcții situate în extravilanul satului Sadova, raionul Călărași, deținute prin intermediul unor persoane interpuse, apropiate fostului șef de stat, care au calitatea de complici la săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită; 4 terenuri și 6 construcții amplasate în satul Molovata, raionul Dubăsari, deținute prin intermediul unui complice al acestuia, deținut la moment în arest preventiv și 4 automobile, deținute prin intermediul unei persoane terțe interpuse”, este menționat în comunicatul Procuraturii Anticorupție.

Igor Dodon a scris pe pagina personală de Facebook că acțiunea este parte a unui „teatru propagandistic”, de care se folosește guvernarea pentru a sustrage atenția cetățenilor de la sărăcie.

„Procurorii aserviți politic au înțeles că dacă dosarul intentat împotriva mea nu are succes juridic, atunci trebuie de făcut jocuri și gesturi propagandistice. Iar un element al acestui teatru propagandistic este să fie pus sechestru pe un șir de bunuri de-ale mele și ale rudelor, inclusiv pe active pe care nu le am în proprietate, fie sunt în gaj în bănci (adică îngheață și imobilizeaza toate bunurile rudelor mele dobândite corect și licit, până la decizia finală a instanței de judecată care poate dura câțiva ani). Scopul puterii și a echipei de procurori subordonați politic este evident – să prelungească telenovela dosarului Dodon, ca lumea să aibă ce discuta și să dea uitării pentru câteva zile sărăcia și haosul din țară. În mod special, procurorii au primit indicații să acopere cu ceva efectul negativ de la decizia de prelungire a stării de urgență”.

Procuratura Anticorupție urmează să aplice sechestru și asupra mijloacelor bănești ridicate în cadrul perchezițiilor din 24 mai 2022.

Anterioară

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va finanța construcția locuințelor sociale în Moldova

În continuare

Onoarea Olgăi Tira a rămas pătată. Instanța i-a dat dreptate lui Cristian Rizea

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *