BREAKING NEWS Aeroportul Internațional Chișinău revine în proprietatea statului. Maia Sandu: „Gruparea coruptă a suferit o înfrângere”

Aeroportul Internațional Chișinău revine în proprietatea statului. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău, cu puțin timp în urmă.

„Decizia este definitivă și executorie! Felicitări poporului Republicii Moldova. Este meritul vostru”, a scris pe Facebook ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat de Avia Invest acum 7 ani. Reprezentanții companiei au anunțat că vor ataca decizia Curții de Apel Chișinău la Curtea Supremă de Justiție.

„Rezilierea ilegală a contractului de concesiune costă statul peste 90 de milioane de euro. Avia Invest consideră că decizia Curții de Apel Chișinău privind rezilierea contractului de concesiune a Aeroportului Chișinău este ilegală. Este absolut absurd și chiar ciudat. Cel puțin prin faptul că în baza actelor judecătorești, contractul de asigurare este valabil și obligatoriu din punct de vedere juridic. Mai mult, a doua asigurare (suplimentară) nu a fost contestată de nimeni niciodată, iar polița de asigurare a fost acceptată de Agenția Proprietăți Publice și este încă acolo. Cum poate instanța de apel să ia o decizie de reziliere a contractului de concesiune pe faptul presupusei lipsei de asigurări, dacă însuși asigurarea este valabilă în baza unei hotărâri judecătorești”, este menționat în comunicatul Avia Invest.

Fostul premier Ion Chicu a menționat pe pagina personală de Facebook că decizia de astăzi a Curții de Apel Chișinău este rezultatul acțiunilor demarate în 2020 de către guvernul pe care îl conducea.

„În 2020, în plină pandemie, am reușit să găsim temeiul legal pentru a rezilia Contractul criminal de concesionare a aeroportului, ticluit de către banda aflată la guvernare în 2013. Astăzi, Curtea de Apel a confirmat legalitatea acțiunilor noastre și a luat o decizie corectă și în strictă conformitate cu Legea și Acordul de concesiune”.

Maia Sandu: „Gruparea coruptă, care a preluat abuziv aeroportul, a suferit o înfrângere”

Președinta Maia Sandu a comentat decizia Curții de Apel, care, în opinia ei, reprezintă o „înfrângere” pentru „gruparea coruptă, care a preluat abuziv Aeroportul în 2013.

„Gruparea coruptă, care a preluat abuziv Aeroportul în 2013, iar în ultimele luni încearcă să destabilizeze situația din țara noastră, de teamă că va pierde cele furate, a suferit astăzi o înfrângere. Vom continua să reformăm sectorul justiției pentru a ne asigura că hoții și corupții întorc toate activele furate de la stat și cetățeni, iar oamenii se conving că în Moldova se poate face dreptate”.

Anterioară

Krasnoselski s-a plâns la ONU și OSCE : „Moldova ne șantajează economic și energetic”

În continuare

Director Apă-Canal Chișinău: Întreprinderea riscă să fie deconectată de la energia electrică

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *