Ambasadorul Rusiei la ONU: Bombardăm Ucraina pentru că primește arme din Occident

Rusia va continua să bombardeze Ucraina atâta vreme cât Kievul primește arme din Occident, a declarat ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia. El a mai precizat că atacurile nu vor înceta până când Ucraina nu se va așeza la masa negocierilor.

„Subminarea capacităților de luptă ale armatei ucrainene, care amenință securitatea și integritatea teritorială a Rusiei, este unul dintre scopurile Ministerului Apărării. Și îl vom implementa prin mijloace militare, până când regimul de la Kiev va adopta o poziție realistă, care va permite, în cadrul negocierilor, să discutăm și să rezolvăm chestiunile care ne-au forțat să pornim operațiunea militară specială”, a mai adăugat Nebenzia.

„Deocamdată, ce auzim de la dl. Zelenski și asociații săi în niciun caz nu sunt semnale că ar fi pregătiți pentru pace, ci doar un limbaj de amenințări nesăbuite și ultimatumuri. Șefii din Occident ai Kievului doar încurajează această direcție iresponsabilă, pentru că profită de pe urma unui război pe teritoriul Ucrainei, până la ultimul ucrainean, permițând complexului lor militar-industrial să obțină profituri uriașe, dar și să testeze armele NATO. Prin urmare, țările vestice încearcă să-și stabilească hegemonia geopolitică cu ajutorul unor proxy și cu prețul vieții ucrainenilor obișnuiți”, a concluzionat ambasadorul rus.

Sursa: Digi 24

Anterioară

Ministra Sănătății: Majoritatea spitalelor din țară sunt asigurate cu generatoare. Operațiile au continuat în timpul deconectării curentului electric

În continuare

Situația energetică dificilă a Republicii Moldova, discutată de Klaus Iohannis și președintele Letoniei

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *