Ambasadorul Belarusului la Chișinău, convocat la MAEIE, după ce Lukașenco a sugerat că Moldova va avea soarta Ucrainei

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a solicitat explicații ambasadorului Belarusului la Chișinău, după ce Alexandr Lukașenko a declarat că Moldova ar putea avea soarta Ucrainei.

„MAEIE regretă rolul pe care îl are Belarus în promovarea agresiunii militare ruse asupra Ucrainei și pentru promovarea repetată în spațiul public a unor mesaje menite să genereze dezinformare și falsuri. Urmare a declarațiilor făcute recent de liderul belarus referitoare la țara noastră, MAEIE va convoca ambasadorul Belarusului la Chișinău pentru a solicita explicații și pentru a prezenta poziția principială a țării noastre: Cetățenii Republicii Moldova condamnă ferm războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Republica Moldova și statele partenere acționează de o manieră responsabilă și cu respectarea cu strictețe a normelor de drept internațional”, se arată în declarația ministerului.

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că Washingtonul a jucat un rol important în toate conflictele majore din lume, și a sugerat că Republica Moldova ar putea avea soarta Ucrainei.

Anterioară

Câteva mii de susținători ai Partidului Politic „Șor” au protestat împotriva guvernării. Vicepremier: „Le fuge pământul de sub picioare”

În continuare

Președintele Parlamentului Turciei: Viitorul Găgăuziei este în componența Republicii Moldova

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *