Alexandr Stoianoglo va fi judecat pentru dezvăluirea corespondenței lui Viorel Morari

Procurorul Vasile Plevan a informat că a expediat în instanța de judecată dosarul penal în care Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost cercetat pentru comiterea infracțiunii prevăzută de art.177 alin. (2) din Codul penal – încălcarea inviolabilității vieții personale.

„Pe acest capăt de acuzare trimis în instanța de judecată, Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo i se impută săvârșirea infracțiunii de încălcare a inviolabilității vieții personale, manifestată prin răspândirea cu bună-știință a informațiilor, ocrotite de lege, despre viața personală, ce constituie secret personal al altei persoane, fără consimțământul ei, realizată într-un discurs public, prin mass-media, prin folosirea intenționată a situației de serviciu”.

Alexandr Stoianoglo este învinuit că, în calitatea sa de procuror ierarhic superior, a intrat în posesia corespondenței private dintre fostul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și reprezentanții societății civile, consilieri guvernamentali și cu fostul șef al Delegației Uniunii Europene la Chișinău, pe care a făcut-o publică în cadrul unui briefing de presă.

Legislația Republicii Moldova garantează dreptul persoanei la secretul corespondenței, la inviolabilitatea vieții private și interzice divulgarea informației despre viața personală a altei persoane, fără consimțământul ei.

Anterioară

VIDEO Ala Nemerenco şi-a făcut pensiune cu bani europeni în România şi o foloseşte în scop personal.„O mică afacere a băiatului meu”

În continuare

Rizea a solicitat recuzarea procurorului responsabil de examinarea plângerii împotriva lui Dodon

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *