Alexandr Stoianoglo: “Criminalii conduc justiția și țara”

Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo l-a acuzat pe ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, că stă în spatele fabricării dosarelor penale împotriva lui. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă.

În acest context, el a invocat convorbirile publicate pe moldova-leaks.com dintre Sergiu Litvinenco și persoane din sistemul de justiție unde sunt puse la cale acțiuni împotriva lui.

“Așadar, într-o corespondență, domnul Litvinenco este informat că celula pentru procurorul general este pregătită și expediază chiar și poze în acest sens. Mai este, oare, cineva care nu a înțeles cine a stat în realitate în spatele fabricării dosarelor penale împotriva mea? Cine a dat ordinele pentru reținerea și arestarea mea. (…) Le-a expediat marionetelor sale din CSP și documente despre cum se vor desfășura toate lucrurile ce să facă fiecare dintre ei și ce urmează?”

Alexandr Stoianoglo a anunțat că a cerut demisia ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, și a membrilor Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

“Cer demisia lui Litvinenco și membrilor CSP, care au fost implicați în acțiunile ilegale de suspendare a mea din funcția de procuror general, de urmărire ilegală a mea, de falsificare a procedurilor de evaluare a performanțelor mele profesional. Cer tragerea la răspundere penală a lui Sergiu Litvinenco, a membrilor CSP și a altor persoane implicate în înlăturarea mea din funcția de procuror general”

Procurorul general suspendat a afirmat că în privința lui a fost comisă o crimă, iar „acești criminali continuă să conducă justiția și țara”. 

„Așa-numita evaluare a procurorului general, inițiată de președinta Maia Sandu, nu este altceva decât un scenariu bine regizat. Scopul acestor acțiuni a fost înlăturarea, prin orice mijloace și cu orice preț, a procurorului general din funcție și subordonarea Procuraturii și a întregii justiții partidului de guvernământ și personal președintei Sandu. (…) Este clar acum de ce președinta Sandu nu a semnat imediat decretul de demiterea mea. A urmat cu strictețe instrucțiunile pe care tot ea le-a inițiat. Oare la ce decizie după asemenea dezvăluiri evidente ale lui Litvinenco ar trebui să mă aștept din partea sistemului judecătoresc și procuraturii?”, a întrebat retoric Alexandr Stoianoglo.

Președinta Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, a comentat declarațiile lui Alexandr Stoianoglo. 

„Nemijlocit ce ține de evaluarea Procurorului General Suspendat Alexandr Stoianoglo și când a fost desemnat am avut o opinie separată împreună cu colega mea doamna Furtună, cred că e cazul să întrebați pe alți colegi din CSP cei care au semnat hotărârea și au fost pentru. Ce ține de scurgerile de informații care au avut loc pe moldova-leaks, procurorii au venit cu un mesaj pe care l-au plasat pe site-ul CSP-ului, și totodată am depus și o solicitare la Procuratura Generală să ne informeze la ce etapă sunt investigate informațiile demarate pe acest aspect”, a menționat Președinta Consiliului Superior al Procurorilor.

Alexandru Stoianoglo a fost reținut la începutul lunii octombrie 2021 și suspendat din funcție. El a fost învinuit de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor, corupere pasivă și darea de informații mincinoase. 

Anterioară

Cine e prințul care planifica să preia conducerea Germaniei printr-o lovitură de stat?

În continuare

România și Bulgaria nu intră în Schengen. Austria și Olanda au votat împotrivă

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *