Accesul în Aeroportul Internațional Chișinău, restricționat, din 1 august. Pasagerii și bagajele, minuțios verificate

Doar angajații și pasagerii au voie să între pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău, începând de astăzi, 1 august. Anunțul a fost făcut de Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Intrarea în aeroport este permisă doar în baza tiketului și a documentului de călătorie, care vor fi verificate de către reprezentații administrației aeroportuare. După procedură, pasagerii se vor înregistra pentru cursă, vor face controlul documentelor de călătorie și cel de securitate, apoi se vor deplasa în sala sterilă.

Totodată, au fost stabilite coridoare speciale și separate pentru intrarea și ieșirea din Aeroport. Primul filtru de control de securitate va fi la intrarea în Aeroport, unde polițiștii de frontieră vor asigura controlul scanat al bagajelor de mână, dar și al valizelor.

 Pentru siguranța pasagerilor, Poliția de Frontieră va antrena echipaje canine specializate în depistarea substanțelor interzise și explozive. Totodată, fluxul de pasageri de pe intrare în țară cu cel înregistrat pe ieșire din Moldova nu va interacționa, sala de așteptare fiind delimitată în acest sens.

Parcarea mașinilor nu va fi permisă în fața Aeroportului, dar numai în locurile special amenajate, unde accesul va fi asigurat de către administrația aeroportuară prin controlul mașinilor.

În același timp, echipaje mixte INSP și IGC vor patrula zilnic în proximitatea Aeroportului, pentru a asigura securitatea aeroportuară.

Anterioară

Activist rus: Dacă Ucraina ar fi cedat în faţa invaziei ruse, Republica Moldova era demult sub şenilele tancurilor ruseşti

În continuare

Cum a cheltuit Guvernul cele peste 400 de mii de lire sterline confiscate de la Luca Filat?

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *